endespain-flag
GreekItalian
Εκτύπωση
PDF

Γιατί Σάλιπαπ;

1) Η εταιρεία μας προωθεί,ενημερώνει και στηρίζει αποκλειστικά το καινοτόμο για την Ελλάδα σύστημα παραγωγής σαλιγκαριών
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ,που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία απο το 1997 στην ΙΤΑΛΙΑ.
Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα παραγωγής δεν δημιουργήθηκε για να έρθει σε σύγκρουση με τα εκτροφεία ανοιχτού ή κλειστού τύπου,
αλλα αποκλειστικά και μόνο για μία πραγματική παραγωγή σαλιγκαριών με ασφάλεια συγκομιδής και ένα άκρως ανταγωνιστικό προΐόν.
Η παραγωγική διαδικασία γίνεται εξ' ολοκλήρου σε αυστηρά προστατευμένο περιβάλλον,με εντατικό τύπο καλλιέργειας ολοκληρωμένου
βιολογικού κύκλου και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με εκείνη των εκτροφείων ανοιχτού ή κλειστού τύπου.

why-salipap1

why-salipap2

 2) Η μέθοδος που υιοθετείται και στηρίζεται απο την Unione Nazionale Elicicoltori (UNE) ανακαλύφθηκε και εφαρμόστηκε με

επιτυχία απο τον κύριο Franco Ballone, ιδρυτή της εν λόγω ένωσης απο το 1997 με έδρα το casoli-chieti-italia.
Ο κ. Franco Ballone υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλλος και αντιπρόεδρος της πρώτης εμπορικής ένωσης(ΑΝΕ) του Κερασκο- (cherasco)
απο το 1978 μέχρι το 1996.

3) Σκοπός της SALIPAP ειναι η ευρύτερη προώθηση της μεθόδου παραγωγής της ''UNE'' καθώς επίσης
και η παροχή συμβουλών σε παλαιότερους και νέους εκτροφείς σαλιγκαριών,δίνοντας σε αυτούς τη δυνατότητα να επιλέξουν
κατά βούληση τον τρόπο προμήθειας όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την πρακτική εφαρμογή της Μεθόδου μας(χωρις να
τους δεσμεύει ή να τους υποχρεώνει σε καμία περίπτωση να προμηθεύονται τα αναλώσιμα και μη απο την εταιρεία μας).

why-salipap3

4

 4) Με το  εκτροφείο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ που προτείνει η SALIPAP,ολοι οι αρνητικοί παράγοντες που
μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση ή καταστροφή της παραγωγής, εξαλείφονται...Αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό και στις
γνώσεις του κ.Franco Ballone ο οποίος κατάφερε να τις μεταφέρει και να τις αξιοποιήσει έμπρακτα και ορθολογικά,στον τομέα της
σαλιγκαροτροφίας βασιζόμενος στη μελέτη και στη στενή συνεργασία με τους παρακάτω διακεκριμένους επιστήμονες :

a) LESLIE J. ELMSLIE : Ερευνητής και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της (ΑΝΕ) απο το 1986 εως το 1995
b) R.J MARKS : Σχολή θετικών επιστημών στο QUEENS UNIVERSITY του BELFAST
c) J.DAGUZAN : Διευθυντής του εργαστηρίου ζωολογίας και οικοφυσιολογίας του πανεπιστημίου RENNES στη Γαλλια.
d) R.D SIMPSON : Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας Αρμιντέιλ - NSW στην Αυστραλία
e) J.C. BONNET : Επικεφαλής στο τομέα του σαλιγκαριού του εθνικού ιδρύματος αγροτικής έρευνας (Ι.Ν.R.A) του γαλλικού υπουργείου γεωργίας.
f) J.COUPLAND : Του κέντρου βιολογικού ελέγχου της MONTFERRIER SUR LEZ της Γαλλίας.
g) R.M ALBUQUERQUE DE MATOS : Του γεννετικού μοριακού βιολογικού κέντρου της Λισαβόνας.

5

6

5) ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΜΑΣ :


- Όλα τα στάδια εργασιών διεκπεραιώνονται σε όρθια θέση εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια,καθιστώντας την χειρονακτική εργασία πιο ξεκούραστη.
- Απόλυτη προστασία απο αρπακτικά εδάφους και αέρα,τρωκτικά,έντομα,καθώς και απο οποιαδήποτε απότομη/βιαιη κλιματολογική αλλαγή.
- Η ειδική κάλυψη και προστασία που χρησιμοποιείται σε κάθε ''ενότητα'' αναπαραγωγής και πάχυνσης,εμποδίζει την οποιαδήποτε απόδραση.
- Δημιουργία διαφορετικών τύπων habitat στις ενότητες αναπαραγωγής και πάχυνσης, ώστε να ελέγχεται και να διασφαλίζεται η σωστή πορεία προς
το τελικό προΐόν.
- Εξασφαλισμένες αποδοτικότητες και επικερδείς παραγωγές ακόμη και σε περιόδους εκτός εποχής.
- Εκμετάλευση συγκεκριμένης επιφάνειας γης για τη διαδικασία παραγωγής και οχι απαραίτητα χρήση όλου του αγροτεμαχίου.
- Δυνατότητα παραγωγής σαλιγκαριών με εξαιρετικά οικονομικά οφέλη ακόμη και σε περιοχές που το έδαφος δεν συνιστάται και δεν ενδείκνυται
για καλλιέργεια.
- Ικανή και επαρκής σίτιση προς αποφυγή νανισμού και άλλων γενετικών ανωμαλιών.
- Μείωση ή ακόμα και πλήρης εξάλειψη ζιζανιοκτόνων και επιβλαβών για την υγεία φυτοφαρμάκων που εξασφαλίζουν στο σαλιγκάρι ένα πλήρες
βιολογικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του.
- Όλοι οι χώροι εργασιών μέσα στη μονάδα είναι απόλυτα καθαροί και απαλλαγμένοι απο τα περιττώματα των σαλιγκαριών τα οποία περιορίζονται
σε ελάχιστες επιφάνειες,πράγμα που διασφαλίζει καλύτερη υγιεινή για το εργατικό δυναμικό του εκτροφείου.
- Απόλυτος έλεγχος στη διαχείριση συγκομιδής και είσπραξης.

7

8

 

Λεπτομερής αναφορά και εκτενέστερη ανάλυση των προαναφερθέντων θα γίνεται στα γραφέια της SALIPAP,δίνοντας την

ευκαιρία στους μελλοντικούς μας συνεργάτες να γνωρίσουν απο κοντά τα εκτροφεία μας και τους χώρους εργασίας μας.

Icon Αναλυση
του εδαφους
Icon Βαθυ οργωμα
φρεζαρισμα
Icon Σωστη
Διατροφη